اوتیسم کودکان

اوتیسم

اوتیسم کودکان چیست؟

بیماری اوتیسم کودکان یک نوعی از اختلال تکامل در سیستم عصبی روانی کودکان است که در این بیماری کودک مراحل تکاملی را مانند همسالان خود طی نمی کند. درکودکان مبتلا به بیماری اوتیسم توانایی های ارتباطی از قبیل توانایی سخن گفتن و رابطه با دیگران دچار مشکل می شود.

نشانه های بیماری اوتیسم کودکان چه هستند؟

کودکان مبتلا به اوتیسم یا تکلم ندارند یا دچار تاخیر کلامی اند یا کلام دارند اما معنی دار نیست و کلام دیگران را کپی می کنند.

5

در اوتیسم کودکان، بیمار خود را با نام صدا می زند و از ضمیر من استفاده نمی کند.

ارتباط کودک مبتلا به اوتیسم یکطرفه است و فقط به علایق خود توجه دارد.این کودکان به لبخند یا خستگی دیگران توجهی ندارند و نمی توانند با دیگران ارتباط برقرارکنند.

کودکان معمولاً بعد از چند دقیقه از بازی با یک اسباب بازی به سراغ بازی دیگری می روند ولی کودک مبتلا به اوتیسم ساعتها با یک وسیله بازی می کند.

کودکان مبتلا به اوتیسم به چرخیدن یا به وسایلی مثل پنکه و لباسشویی که می چرخند علاقمند هستند و ممکن است خود را با تماشای آنها سرگرم کنند.

4

در اوتیسم کودک ارتباط چشمی با والدین یا دیگران ندارد.

علت بیماری اوتیسم کودکان چیست؟

اوتیسم بیماری پیچیده ای است و هنوز بطور کامل شناخته نشده است. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و علل مختلفی مثل برخی کمبودهای تغذیه ای در دوران بارداری یا سن والدین را در بروز آن دخیل می دانند ولی مهمترین علت شناخته شده نقش ارث و ژنتیک در آن است.

آمار نشان می دهد در مناطق صنعتی میزان شیوع  اوتیسم بیشتر است.

اقدامات درمانی لازم برای اوتیسم کودکان چیست؟

درصورتیکه کودک شما علایم بیماری اوتیسم دارد، حتماً به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه نمایید تا اقدامات تشخیصی از نظر احتمال وجود تشنج انجام شود. برای درمان اوتیسم از درمان دارویی و نیز کاردرمانی از نوع ذهنی استفاده می شود. همواره یادمان باشد که سن طلایی برای درمان اوتیسم قبل از پنج سالگی است.

8

آیا لازم است کودک مبتلا به اوتیسم کودکان به مدرسه خاص برود؟

خیر، بسیاری از موارد اوتیسم در کودکان از نوع خفیف است و بهتر است کودک به مدرسه عادی برود. زیرا حضور آنها در کنار کودکان دچار اوتیسم که علائم شدید دارند، می تواند باعث بروز رفتارهای غیرطبیعی در آنها شود.

دکتر محمدکاظم بخشنده فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فلوشیپ نوروماسکولار