ریتالین
ریتالین چیست و برای چه بیمارانی بکار می رود؟
متیل فنیدیت با نام تجاری ریتالین رایج ترین دارو برای کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه است که به شکل قرص در بازار دارویی موجود است.
نحوه عملکرد ریتالین در سیستم مغزی کودکان چگونه است؟
ریتالین با اثر بر قشر مغز و تالاموس از بازجذب مجدد یک ماده شیمیایی به نام دوپامین در سلول های عصبی جلوگیری می کند.دوپامین یکی از مواد شیمیایی است که در انتقال عصبی نقش دارد.
نحوه مصرف و دوز دارویی ریتالین را بدانید:
مدت اثر ریتالین چهار تا شش ساعت است؛ بنابراین باید این دارو را یک یا دو بار در روز مصرف کرد. بین کودکان از نظر پاسخ هایشان به این داروها تفاوت های زیادی وجود دارد، برخی کودکان سریعا و به مقدار کم دارو پاسخ می دهند، در حالی که کودکان دیگر فقط به مقدار زیاد دارو پاسخ می دهند.
دوز این دارو براساس نیازها و عکس العملهای فردی تعیین میگردد. درکودکان (۶سال و بالاتر) بادوز ۵ تا ۱۰ میلی گرم سه بار در روز شروع شده و درهفته ۱۰-۵ میلی گرم در دوز روزانه افزوده میشود. حداکثر دوز روزانه ۶۰ میلی گرم است.
عوارض مصرف ریتالین در کودکان چگونه است؟
۱. از دست دادن اشتها و سوء تغذیه و کاهش وزن
۲. لرزش و پرش عضلات
۳. تب، تشنج و سردرد
۴. نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس که در مواردی می تواند به شکل خطرناکی ادامه پیدا کند
۵. تکرار حرکات و اعمال بی هدف
۶. بروز حالت های پارانویید(سوء ظن)، توهم و هذیان
۷. ضایعات پوستی مزمن و احساس حرکت و جنبش حشرات در زیر پوست
چه کسی می تواند برای کودک شما ریتالین تجویز نماید؟
لازم است برای مشکلات رفتاری فرزند خود به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه نمایید تا معاینات لازم انجام شده و در صورت لزوم نوار مغز صورت گرفته و درباره تجویز ریتالین و نحوه مصرف آن تصمیم گیری شود.
دکتر محمدکاظم بخشنده فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فلوشیپ نوروماسکولار