سرگیجه کودک

 سرگیجه کودک چیست؟

سرگیجه یعنی احساس چرخش خود بیمار یا محیط اطراف او البته بعضی احساسات دیگر مانند احساس سبکی سر، عدم تعادل و احساس شناور بودن نیز بصورت سرگیجه توصیف می شود.

Screenshot

چند نوع سرگیجه کودک وجود دارد؟

بر اساس علت بروز دو نوع سرگیجه با علت محیطی و مرکزی وجود دارد. سرگیجه محیطی شایع تر از مرکزی می باشد. در سرگیجه محیطی فرد با چرخاندن چند ثانیه‌ای سرش سرگیجه فوق‌العاده شدیدی به او دست می‌دهد. سرگیجه مرکزی کمتر شدت دارد و معمولا علایمی مانند اختلال تعادلی و مشکلات تکلم نیز بهمراه آن وجود دارد.

علت سرگیجه کودک چه هستند؟

مغز از طریق مخچه تعادل بدن را برقرار کرده، با شرایط محیط هماهنگ می سازد و حرکات را تنظیم می کند. هرگونه اشکال در سیر و روند سیگنال های عصبی که از اعصاب محیطی حسی به مغز می روند می تواند موجب بروز سرگیجه شود. به طوری که اختلال در اعصاب حسی محیطی، گیرنده های عصبی گوش داخلی و یا سلولهای عصبی مخچه موجب سرگیجه می شود. گاه در اثر ضربه به سر سرگیجه ایجاد می شود که بلافاصله و یا بعد از چند روز از ضربه اتفاق می افتد. از جمله علل مهم سرگیجه در کودکان تومورهای مغزی و مخچه ای هستند. یکی از علت های شایع سرگیجه در کودکان بیماری میگرن می باشد. همچنین سرگیجه می تواند علامت بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس باشد.

Screenshot001

اگر کودک عزیزتان سرگیجه پیدا کرد باید چه کنید؟

در صورتیکه فرزند عزیزتان سرگیجه دارد لازم است به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه نمایید. پزشک اعصاب کودکان ابتدا شرح حال سرگیجه را از شما می پرسد. ویژگی های سرگیجه از جمله دفعات آن، مدت زمان ابتلا به آن، سابقه تشنج یا سردرد و نیز سابقه ضربه به سر برای تشخیص بیماری کمک کننده هستند. سپس معاینه عصبی شامل معاینه مخچه ای برای کودک انجام خواهد شد.

Screenshot002

چه اقدامات تشخیصی برای سرگیجه کودک لازم است؟

پزشک اعصاب کودکان بعد از معاینه کودک مبتلا به سرگیجه متناسب با یافته های بالینی اقدامات تشخیصی مانند نوار مغز و ام آر آی (MRI) مغزی را درخواست خواهد نمود.

دکتر محمدکاظم بخشنده فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فلوشیپ نوروماسکولار