عفونت مغز
عفونت مغزی
عفونت مغز چیست؟
عفونت مغز یکی از عفونتهای خطرناک در کودکان و شیرخواران بوده که به نفوذ میکروب های بیماریزا شامل ویروس یا باکتری به داخل پرده های اطراف مغز و یا داخل بافت مغزی گفته می شود.
عفونت مغز همان مننژیت است؟
اگر عفونت مغز محدود به پرده های اطراف مغز شود به آن مننژیت میگویند.
به چه دلیلی یک کودک دچار عفونت مغز می شود؟
مهمترین علت برای ابتلا به عفونت مغز در کودکان، نبود ایمنی کافی نسبت به میکروب بیماریزا در بدن کودک است. امروزه با برنامه تزریق واکسن در کشور ما نسبت به بسیاری از میکروب ها ایمنی کافی وجود دارد. ولی گاه در اثر تماس کودک با افرادی که حامل میکروبهای خطرناک بیماریزا هستند و با نفوذ میکروب به داخل پرده های مغزی عفونت مغز اتفاق می افتد.
علایمی که نشان دهنده عفونت مغز هستند، کدامند؟
در بیشتر موارد عفونت مغز با علامت ساده ای مانند تب، سرفه و علایم گوارشی شروع می شود و به تدریج کودک دچار بی اشتهایی، سردرد، بی قراری و استفراغ شده و درنهایت بی حالی، کاهش هوشیاری و گاه تشنج اتفاق می افتد.
چه وقت لازم است به فکر عفونت مغز در کودک عزیزتان باشید؟
هرگاه فرزند عزیزتان تب دارد ولی علاوه بر آن خوب شیر یا غذا نمی خورد، و یا درصورتیکه کودک هوشیاری مناسبی ندارد، حتماً جهت بررسی از نظر عفونت مغز به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه نمایید.
روش تشخیص عفونت مغز در کودکان چگونه است؟
در صورتی که کودک تب دار بوده و علایم بی حالی و اختلال هوشیاری داشته باشد و در معاینه نیز علایمی مانند سفتی گردن داشته باشد، لازم است که کودک بستری شود و مایع مغزی نخاعی جهت بررسی عفونت مغز به آزمایشگاه ارسال شود.
چگونه مایع مغزی نخاعی برای تشخیص عفونت مغز گرفته می شود؟
برای گرفتن مایع مغزی نخاعی از روش بی خطری استفاده می شود بطوریکه کودک به پهلو خوابانده شده و با یک سوزن باریک از لابلای مهره های کمری مایع مغزی نخاعی گرفته شده و برای بررسی از نظرعفونت مغز مورد ارزیابی قرار می گیرد.
درمان عفونت مغز و عوارض آن چه هستند؟
درمان عفونت مغز با آنتی بیوتیک تزریقی به مدت دو تا سه هفته انجام می شود. عوارضی مانند مشکلات شنوایی، تشنج و اختلالات یادگیری در ۱۰٪ بیماران مبتلا به عفونت مغز اتفاق می افتد.
دکتر محمدکاظم بخشنده فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فلوشیپ نوروماسکولار