ریسه رفتن در کودکان

ریسه رفتن در کودکان

ریسه رفتن

ریسه رفتن در کودکان در چه سنی بیشتر اتفاق می افتد؟

شیوع ریسه رفتن در کودکان بمیزان پنج درصد می باشد که بیشتر در سنین شیرخوارگی بخصوص ۶ تا ۲۴ ماهگی اتفاق می افتد.

index

حمله های ریسه رفتن در کودکان چگونه ظاهر می شود؟

ریسه رفتن در کودکان به دو شکل دیده می‌شود بطوریکه در نوع اول آن که شایعتر است، وقتی وسیله ای مانند اسباب بازی که در دست کودک بوده را از او می گیریم بعد از گریه شدید تنفس کودک قطع و دور لب او سیاه می شود.نوع دوم  بعد از ضربه به سر کودک شدیداً گریه کرده و تنفس او قطع می شود که همراه با رنگ پریدگی کودک است.

علت ریسه رفتن در کودکان چیست؟

علت واقعی این حمله به طور دقیق مشخص نشده است، اما ممکن است به دلیل کمبود ذخیره آهن بدن، مسائل روحی روانی و یا عادتی باشد.

ریسه رفتن در کودکان

آیا حین ریسه رفتن در کودکان ممکن است قسمتی از بدن کودک دچار حرکات شبه تشنجی شود؟
بله، دربعضی از موارد چند انقباض و لرز خفیف در اندامها و بخصوص در چشمها رخ می‌دهد و به سرعت نیز برطرف می‌شود و هیچ مساله‌ای را به وجود نمی‌آورد.

آیا ریسه رفتن در کودکان باعث صدمات مغزی می‌شود؟
خیر، ریسه رفتن در کودکان اغلب موارد پس از سن سه سالگی از بین می رود و در حدود ۹۰% بیماران تا سن ۶-۵ سالگی به طور کامل بهبود یافته و دیگر دچار حملات نمی‌شوند و سایر کودکان نیز به مرور زمان بهبود می‌یابند تقریبا هیچ‌گاه در اثر ریسه رفتن صدمه‌ای به مغز نمی‌رسد و در آینده نیز هیچ مشکل جسمی یا روحی برجای نمی‌گذارد.

ریسه رفتن در کودکان

برای ریسه رفتن در کودکان چه اقداماتی لازم است؟

اگر فرزند عزیزتان دچار این حملات است حتماٌ به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه نمایید تا معاینه دقیق کودک انجام شود و بررسی تشخیصی بیشتر از جمله نوار مغز نیز در صورت نیاز انجام گیرد.

دکتر محمدکاظم بخشنده فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فلوشیپ نوروماسکولار