میوزیت

ابتدا داستان جالب یک بیمار مبتلا به میوزیت یا التهاب عضلانی:

در یک روز پاییزی والدین یک پسر کوچولوی شش ساله در درمانگاه بیمارستان به من مراجعه کردند. پدر و مادر کودک با اطلاعاتی که داشتند بسیار مضطرب و نگران بودند. داستان به این صورت بود که پسر داستان ما وقتی آنفلوآنزا داشته برای چک آپ آزمایش خون انجام می دهد و میزان آنزیمهای عضلانی و کبدی بسیار بیشتر از حد نرمال گزارش می شود. والدین با جستجو در اینترنت متوجه می شوند که این علایم مربوط به بیماری دیستروفی عضلانی می شود که درمان ندارد. اینطوری بود که بازیگران داستان بسیار نگران و آشفته به بنده مراجعه کردند درحالیکه نمی دانستند که بیماری کودک عزیزشان التهاب عضلانی است نه دیستروفی عضلانی.التهاب عضلانی

میوزیت را می شناسید؟

التهاب عضلانی یا میوزیت به معنای حمله سلولهای التهابی به ماهیچه های بدن است. بیماری هایی که باعث ایجاد التهاب سراسر بدن می شوند، روی عضلات نیز موثرند و التهاب عضلانی ایجاد می کنند.

میوزیت چگونه ظاهر می شود؟

مهمترین علامت التهاب عضلانی ضعف و ناتوانی عضلات است. همچنین علایم مهم دیگر التهاب عضلانی بروز درد در عضلات و تشدید آن با فعالیت بدنی، سخت قورت دادن غذا، ضایعات پوستی، خستگی و مشک در تنفس است.

میوزیت چگونه تشخیص داده می شود؟

وقتی کودک دچار ضعف عضلانی حاد می شود، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان متناسب به علایم بیمار و یافته های معاینه بالینی به التهاب عضلانی شک می کند و با بررسیهای زیر تشخیص قطعی می شود:

۱- آزمایش خون: مقادیر بالای آنزیم های عضلانی و مقادیر غیرطبیعی آنتی بادی ها در خون

۲- ام آر آی:تشخیص محل های بروز التهاب عضلانی و تغییرات عضلات

۳- الکترومیوگرافی: با وارد کردن سوزن های الکترود به داخل ماهیچه برای تشخیص ضعف عضلات و التهاب عضلانی

۴- بیوپسی عضله یا نمونه برداری از عضله: دقیق ترین روش برای تشخیص التهاب عضلانی

التهاب عضلانی

آیا میوزیت درمان دارد؟

انواع التهاب عضلانی که به علت یک نوع ویروس باشد، نیاز به درمان خاصی ندارد.

برای درمان سایر انواع بیماری های التهابی سراسر بدن ایجادکننده التهاب عضلانی، از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند پردنیزون استفاده می شود.

دکتر محمدکاظم بخشنده فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان فلوشیپ نوروماسکولار